За процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури затримано двох осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні розбійного нападу на жителя міста Сміла, у ході якого потерпілому завдано тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких останній помер (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, двоє смілян, 1997 та 1988 років народження, за попередньою змовою, з метою заволодіння майном, вчинили розбійний напад на жителя м. Сміла, у ході якого шляхом нанесення ногами та дерев’яними палицями ударів по голові й тулубу заподіяли йому тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок чого потерпілий помер. Після цього зловмисники заволоділи його майном.

Органом досудового розслідування, за погодженням з процесуальним прокурором, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.