У трьох навчальних закладах Матусівської ОТГ завершуються планові ремонти.

Наразі практично завершені поточні ремонти класних кімнат, актових зал та харчоблоків усіх освітніх закладів громади, тривають ремонти коридорів та допоміжних споруд. Фарба, шпаклівка, цемент та інші необхідні матеріали закуплені за кошти  місцевого бюджету. Слід зазначити, що Матусівська громада утримує відразу три навчальних заклади, де навчаються майже 300 школярів. І з часу об’єднання сіл у громаду, за 2 роки тут  спромоглися максимально поліпшити умови для школярів та їх вчителів.  Крім придбання комп’ютерної техніки, інтерактивних панелей, обладнання, парт та інших меблів, спортивного інвентарю, громада  провела капітальний ремонт покрівлі та санвузлів Матусівського НВК №2, встановила  тренажери у Матусівському НВК №1, здійснила капітальний ремонт харчоблоків і будівництво котелень для альтернативних видів палива в обох НВК. Було проведено капітальний ремонт під’їзної доріжки, встановлення енергозберігаючих вікон та електробойлера в харчоблоці у Станіславчицькому НВК. На території Станіславчицького НВК та Матусівського НВК №1 встановили дитячі майданчики.

На цьому поліпшення умов для навчання школярів не закінчуються – громада планує   відремонтувати спортивні зали обох Матусівських НВК, а також – кабінет англійської мови у НВК №2.

– Ми вбачаємо у якісній освіті один із пріоритетів громади, від якого залежить її майбутнє, – констатує заступник голови Матусівської громади Ірина Береза. – Саме тому щороку докладаємо максимальних зусиль для покращення матеріально-технічного стану закладів освіти. І – що не менш важливо  – мотивуємо наших педагогів шукати перспективи розвитку освіти, брати участь у різних проектах та програмах. Бо необхідна вимога сучасної освіти   – дирекції шкіл та їх колективи мають стати активними учасниками змін, спільно вирішувати проблеми та планувати майбутнє своєї школи.

Оксана Савіцька