Минулими вихідними черкаський автоспортсмен Андрій Яроменко відкрив автомобільний сезон.

Про це розповідає Черкаський спорт, передає ЧЕСНО.

У Чернівцях одночасно відбувалися перший етап Чемпіонату України з автокросу та перший етап Чемпіонату України з трекових гонок. В автокросі вперше змагалася і донька спортсмена – 7-річна Таня Яроменко.

– Етапи були розмежовані в часі, тож я встиг взяти участь і в трекових перегонах, і в кросі. Це було нелегко, бо ж в обох етапах я їздив на одному автомобілі. Та команда моїх механіків встигали його готувати до кожного заїзду, – ділиться враженнями спортсмен.

Нагадаємо, що за результатами минулого року саме черкащанин був чемпіоном України з трекових гонок. На першому цьогорічному етапі він підтвердив свій статус, виборовши першість.

Окрім того, перше місце черкащанин здобув і в своєму класі Чемпіонату з автокросу. Він змагався у 8 класі – авто з об’ємом двигуна 1,6 літрів.

Старт сезону став для Андрія Яроменка особливим не лише через власну перемогу. Уперше на одній трасі з ним їздила і 7-річна донька спортсмена Тетяна Яроменко. Вона змагалася в Чемпіонаті з автокросу у класі для найменших.

– Таня їздила на спортивному дитячому багі. Це перший у її житті професійний старт. У перший змагальний день вона проявила справжню мужність і не побоялася виїхати на тренувальний заїзд під час зливи. У фіналі перегонів Таня стартувала третьою. Але техніка підвела і фінішувати їй не вдалося. Та в будь-якому випадку я задоволений її проїздами, це непоганий початок. Нам разом було дуже приємно представляти Черкаси на Чемпіонатах. До речі, наступні етапи цих обох Чемпіонатів, швидше за все, відбудуться в Черкасах, – каже Андрій Яроменко.

Додамо, що у загальному командному заліку ЧУ з автокросу черкаська команда посіла друге місце.