Відповідно до рішення міської ради у Золотоноші з 3 серпня відновлять роботу ще три дитячі садочки – «Сонечко», «Калинка» і «Веселка».

Про це повідомляє видання Золотоноша.City, передає ЧЕСНО.

– Хоча у місті ще діють обмежувальні карантинні заходи, але батькам дуже незручно водити дітей в чужі дошкільні установи, – коментує заступник міського голови Мар’яна Ніщенко. – Наразі запрацюють усі групи, окрім ясельних. Їх планують відновити вже з 1 вересня. Якщо, звичайно, ситуація з коронавірусом залишиться незмінною.

За словами посадовиці, у дитячих закладах обов’язковими будуть дотримання карантинних вимог та дезінфекція. На вході дітям мірятимуть температуру безконтактним термометром. Цю процедуру повторюватимуть кожні дві години, аби контролювати температурний режим вихованців. Малеча матиме змінний одяг. Коли виходитиме на вулицю, переодягатиметься. Змінне взуття також залишається, як це й було до карантину.

У садочках дотримуватимуться й інших вимог Держпродспоживслужби. Увагу звертатимуть на відстань між дитячими ліжечками, яка має бути 1,5 метри, і на обмежену кількістю малюків за столом. Як такої особливої вимоги для відвідування садочка немає, однак батьки мають взяти довідку від сімейного лікаря, що їхня дитина здорова.

Мар’яна Ніщенко підкреслює, що у міській раді намагалися знайти шляхи полегшення карантинних обмежень для батьків та зручності для громади, щоб якомога менше травмувати дитячу психологію.

Яке відомо, через карантинні вимоги роботу золотоніських дошкільних закладів відновлювали поступово. Першим відчинив двері для вихованців садочок «Ялинка», 22 червня приєдналися «Струмочок» і «Берізка». Два тижні тому повноцінно запрацювала «Ромашка».