На Черкащині посилена рейдова робота з охорони держлісфонду. Працівники державної лісової охорони постійно, згідно окремо встановлених графіків, патрулюють ліси, з метою попередження та виявлення незаконних рубок та інших лісопорушень.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ЧЕСНО.

Так, від початку року. було здійснено майже 700 рейдів. На території держлісфонду було виявлено 15 випадків незаконних рубок – об’ємом 114 кубометрів  деревини. Сума заподіяних збитків становить  1 млн 29 тис. грн. Лісівниками до правоохоронних органів передано матеріали п`яти справ щодо незаконних рубок.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісового законодавства.

Довідково: протягом 2019 року працівниками державної лісової охорони проведено 1170 рейдів з охорони лісів. Було виявлено 41 випадок незаконної рубки деревини загальним обсягом 212 кубометрів. Лісопорушниками заподіяно шкоди на 1,71 млн грн. Дев’ять справ було передано до правоохоронних органів – дві справи закриті за рішеннями судів, по семи справах наразі тривають слідчі дії.