Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді апеляційної інстанції в справі за позовом прокурора Черкаської місцевої прокуратури про скасування протиправного наказу Держгеокадастру щодо надання громадянину земельної ділянки у власність та її витребування в особи, якій вона у подальшому була перепродана.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Раніше Черкаською місцевою прокуратурою встановлено факт відведення громадянину в приватну власність земельної ділянки площею 1 га, що має в своєму складі землі водного фонду, оскільки знаходиться в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, поблизу с. Будище Черкаського району.

Водночас відведення органами Держгеокадастру вказаної земельної ділянки здійснювалось як землі сільськогосподарського призначення, хоча фактично вона є землею водного фонду, що не може перебувати у приватній власності.

Черкаським районним судом у задоволенні позову прокурора відмовлено, тому прокуратура скерувала до Черкаського апеляційного суду апеляційну скаргу, при розгляді якої доведено правову позицію щодо наявності підстав для витребування земель водного фонду на користь держави.

За результатами апеляційного перегляду рішення Черкаського районного суду скасовано, постановлено нове – про задоволення позову прокурора.