Стела «Я люблю Черкаси» є взірцем безгосподарності й марнотратства у місті.

Про це 4 серпня 2020 року під час засідання виконкому заявив заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар, передає ЧЕСНО.

Зокрема він нагадав, що створення цієї стели ініціювали тодішні керівники Черкас у далекому 2016 році. «Саме в цей рік «децентралізаційне» законодавство наповнило міський бюджет коштами, через які у владних кабінетах міськради утворилась атмосфера марнотратства. Так, власне, і з’явилась стела «Я люблю Черкаси» — загальною довжиною у майже три десятка метрів, з вагою кожної літери понад 400 кілограм, висотою у два метри і загальною вартістю у третину мільйона»,- зазначає свободівець.

Як відомо, зробили її на КП «ЧЕЛУАШ», а зберігали на комунальному підприємстві, яке обслуговує міські кладовища.

«Лише на моїй пам’яті цьому громіздкому «витвору» тричі намагалися знайти місце. За той час багато міст, містечок і сіл вже встановили собі такі стели. Тільки коли свободівці у 2018 році увійшли до виконкому, цю справу зрушили з мертвої точки. Було підготовлено проект рішення, за яким інсталяцію мали встановити у Долині Троянд, і виконком проголосував за нього. Проте міський голова наклав вето на рішення, яке сам же раніше і підтримував. Стелу не встановили. Так, літери пролежали, будучи поживою для корозії, ще один рік», – розповідає заступник міського голови Юрій Ботнар.

Свободівець наголошує на тому, що питання встановлення інсталяції неодноразово обговорювали разом із міським головою. Так, на виконкомі було запропоновано передати стелу на баланс КП «Дирекція парків» і встановити.

«Я виконав домовленість і вніс це питання на розгляд виконкому. Замість підтримати мою, узгоджену з мером, пропозицію, Ігор Волошин – найближчий соратник міського голови, порушуючи домовленості, запропонував винести це питання окремим рішенням. Не бажаючи більше грати у ці ігри, де права рука не знає, або удає, що не знає, що хоче голова, де вже п’ятий рік плекають кричущу безгосподарність в отаких дрібницях, де імітують діяльність, я покинув засідання виконкому. Отже, як і обіцяв, тепер я не мовчатиму. Настав час збирати каміння», – наголосив Юрій Ботнар.