Поліцейські Головного управління Національної поліції в Черкаській області, а саме: працівники управління превентивної діяльності, батальйону поліції особливого призначення та працівники Черкаського відділу поліції провели профілактичне відпрацювання території міста. Залучили й черкаських патрульних роти ТОР.

Про це розповідає Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Відтак, поліцейськими виявлено 53 факти порушення адміністративного законодавства, про що, відповідно, склали протоколи.

Тоді, працівники відділу кримінальної поліції виявили 2 факти незаконного зберігання наркотичних засобів, що тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Поліцейські ювенальної превенції виявили  правопорушення серед неповнолітніх та склали 22 протоколи за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді) та ст. 175–1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) КУпАП на їхніх батьків і опікунів.

Перевіряли правоохоронці і власників зброї. За порушення норм дозвільної системи вилучили дві одиниці вогнепальної зброї.

“Основну увагу поліцейські сфокусували на дотриманні містянами громадського порядку та профілактиці злочинів, що стосуються обігу наркотичних засобів. Такі заходи триватимуть й надалі, тож, будьте правосвідомими та не порушуйте і водночас, не забувайте про повагу один до одного”, — резюмував Михайло Модленко, начальник УПД ГУНП в Черкаській області.