Останні 5 років команда «Свободи» активно працює над облаштуванням парків та пляжів у Черкасах, аби відпочинок на них був комфортним та змістовним.
Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.
Так, лише за останні 2 роки у парку «Сосновий бір» вдалось втілити в життя низку ідей для комфортного відпочинку містян. Вперше за 50 років за ініціативи свободівців реставрували та відкрили оновлений оглядовий майданчик з панорамою на Дніпро. Запрацювала система штучних струмків, встановили скульптури стародавніх плазунів, риб, молюсків, птеродактилів та гігантських комах. Також в парку встановили відкритий ринг для занять бойовими мистецтвами та спортом, тенісні та шахові стол.
«Серед масштабних оновлень в Сосновому бору – встановлення нового атракціону «Колесо огляду». Із міркувань безпеки – реконструкція Мосту кохання, також у цьому парку ми встановили систему озвучки, повністю оновили освітлення, поставили лавки-гойдалки, реконструювали дитячі майданчики. В планах – встановлення системи відеоспостереження та облаштування спеціального майданчику для вигулу та дресирування собак. Дякуємо платникам податків за можливість розвивати парки та пляжі. Наші черкаські парки – це свобода дихати вільно!», – зазначає директор КП «Дирекція Парків», свободівець Андрій Куча.
Команда «Свободи» також створює максимально доступні умови для відпочинку людей різного віку та різних зацікавлень. Так, у Долині Троянд встановили альтанку для відпочинку, облаштували відкритий ринг для занять бойовими мистецтвами та спортом. Для підтримання свіжості зелених насаджень встановили систему поливу. У парку «Перемога» встановили нове освітлення, аби відвідувачі почувалися тут затишно й безпечно навіть у в темну пору. Також в парку зробили ремонт лавок для містян, пофарбували та реставрували атракціони. Вже після реконструкції жителі міста зможуть побачити оновлений “Літак”. Родзинці міста, яку люблять як дорослі так і діти, дадуть нове життя.
У парку «Хіміків» уклали тротуарну доріжку, реконструювали та встановили новий дитячий майданчик «Корабель», встановили відкритий ринг для занять спортом на свіжому повітрі та облаштували майданчик для вигулу собак. У парку «Дитячому» встановили лавки-гойдалки, тенісні та шахові столи та реконструювали освітлення. Новими світильниками обладнали черкаську Набережну та сквер на площі 700-річчя. В сквері «Юність» встановили шахові столи. Відремонтували наявні лавки, спортивний та дитячий майданчики в парку імені Сержанта Смірнова, сквері імені Богдана Хмельницького встановили лавки-гойдалки та почали реконструкцію доріжок. У сквері «Дружба» буде придбано й встановлено дитячий майданчик. У парку «Казка», який на стадії реконструкції, встановили лавки-гойдалки, зробили реконструкцію частини лав, дитячого майданчика, туалетів та встановлять лед-освітлення. Придбали та встановили спортивний дитячий майданчик в парку «Соснівський».
Особливу увагу команда «Свободи» зосередила на розвитку пляжів у Черкасах. «Наш комунальний пляж “Казбетський” потрапив до п’ятірки кращих в Україні. Адже за нашої ініціативи на пляжі почистили дно акваторії, очистили територію, посадили нові дерева, засіяли газон, установили поливну систему. Для комфорту відпочиваючих там поставили лежаки та парасольки, перголи, лавочки, зробили доріжки, встановили рятувальну вежу й дитячий майданчик, облаштували душі, а також з 10 до 19 години працюють рятувальники. Встановили трибуни, волейбольні майданчики, тенісний стіл. На пляжі функціонують стаціонарні туалети. Незабаром з’явиться майданчик для кросфіту, який нині на стадії реконтрукції . В свою чергу ми дякуємо платникам податків за можливість розвивати наші парки та пляжі!», – зазначає заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.
Також за сприяння свободівців розрівняли й розчистили територію пляжу «Митницький» (раніше «Смілянський»). На ньому оновили піщане покриття, встановили парасольки з очерету, перголи для тіні, облаштували рятувальну вежу, будинок для персоналу, стаціонарні вбиральні, душі, встановили нові лавки та смітники. Додатково встановили спуск у воду для людей з інвалідністю та почали облаштування дитячого майданчика.
Відкрили пляж «Соснівський, на якому встановили рятувальну вежу, будиночок для персоналу та охорони, парасольки та перголи, придбали лежаки, встановили нові лавки та смітники. Провели системи каналізації та водопостачання (туалети, душі).