11 серпня 2020 року на засіданні виконкому свободівці запропонували дати доручення департаменту управлінню справами та юридичного забезпечення розробити проєкт меморандуму про співпрацю міської ради із державними структурами, яким надають субвенцію з міського бюджету.

«Оскільки ми надаємо кошти з міського бюджету для державних установ, то відповідно громада міста має отримувати від них якісно надані послуги. Наприклад, поліція має підвищувати рівень розкриття злочинів, ДСНС швидше виїжджати на виклики, тощо. Тому що виходить так, вони лише просять кошти, натомість якість надання їхніх послуг ніяким чином не покращується. Поліція, наприклад, подає інформацію, що щороку викрадення автівок зменшується на 10%. Але містяни цього не спостерігають, адже в Черкасах щодня викрадають автівки і розкриття цих злочинів – нульове», – зазначає членкиня виконкому, свободівка Діана Тяско.

Таким чином, тільки тоді коли державні структури будуть виконувати прописані в меморандумі зобов‘язання з міського бюджету їм варто буде надавати субвенцію. І кожні півроку ці структури мають звітувати перед виконкомом за використані кошти і чого вони досягли завдяки цьому фінансуванню.

Також департаменту управління справами та юридичного забезпечення дали доручення зібрати від всіх структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, яких це стосується, пропозиції до Меморандуму. Тобто комунальні підприємства мають подати інформацію щодо проблемних зон чи питань.