Вивезення твердих побутових відходів і великогабариту повинно бути в одному тарифі і здійснювати це зможе Черкаська служба чистоти.

Таку відповідь міський голова Черкас Анатолій Бондаренко дав на запитання журналіста Вичерпно щодо ситуації із рішенням міської ради щодо скасування тарифу на вивезення негабаритного сміття, передає ЧЕСНО.

Нагадаємо, учора управлінська компанія «Нова якість» у пресрелізі для журналістів зазначила, що скасування тарифу не передбачає скасування договору. Мешканці зобов’язані сплачувати за послугу, яку вже отримали, адже тариф не має зворотної сили. Це означає, що повернення коштів за фактично надані послуги неможливе. Ті, хто має заборгованість, сплатять її за рішенням суду. «Нова якість «Благоустрій» наголошує, що продовжує надавати передбачені договором послуги.

“У нас досить високий тариф у ЧСЧ, щоб вони здійснювали вивіз великогабариту. Це все повинно бути в одному тарифі”, — вважає міський голова Черкас.

Окрім того, вважає Бондаренко, ситуація із «Новою якістю» давно перейшла у політику. “Ця боротьба давно перейшла у політичне русло, це виключно політичні заяви”, — висловив своє бачення очільник Черкас.

Водночас, чи потрібно продовжувати мешканцям Черкас сплачувати за вивезення великогабаритного сміття, міський голова не дав відповіді. Так само залишається відкритим питання, чи не виникне знову сміттєвого колапсу у зв’язку із прийнятим рішенням.