Близько 30 черкаських шкіл уже зараз мають відеоспостереження.

Про це на засіданні Черкаської міськради повідомив директор департаменту освіти “свободівець” Сергій Воронов.

«За нашої ініціативи вперше в школах Черкас почали турбуватись про безпеку дітей: загалом у 18 черкаських школах встановили 241 камеру відеоспостереження, що дозволяють стежити за майже кожним квадратним метром навчального закладу. Впевнений, що до кінця поточного року ми зможемо обладнати камерами всі черкаські школи», – розповідає Сергій Воронов.

До слова, це не перша ініціатива свободівців у створенні безпечних умов життя для черкасців. Як повідомив очільник «Дирекції Парків» свободівець Андрій Куча, у парку «Сосновий Бір» встановили камери та систему відеоспостереження. Незабаром її запустять в роботу.

Також зазначимо, що сьогодні на сесії міської ради депутати спрямували 3,5 мільйони гривень як субвенцію «Національній поліції» для встановлення системи «Безпечне місто».

«Певні чиновники в міській раді вже кілька років не можуть встановити камери відеоспостереження. Наша свободівська команда успішно встановлює систему відеоспостереження у галузях, які курує. Натомість черкаські чиновники закупили та «встановили» камери й серверне обладнання лише на папері. Йдеться про Лілію Маліщук, екс-директора департаменту організаційного забезпечення, яка в судовому порядку повернулася працювати в міську раду. Тривалий час ми вимагали від чиновників все таки запустити систему «Безпечне місто». Проте, ні управління інформаційної політики, ні департамент ЖКК за кілька років не спромоглися цього зробити. Депутати спрямували кошти, заощаджені департаментом освіти, на встановлення системи відеоспостереження «Національною поліцією». Сподіваюся систему таки запровадять і це дозволить реально знизити рівень злочинності, а черкасці почуватимуться у безпеці», – зазначає заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.