За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області слідчими СУ ГУНП в Черкаській області закінчено досудове розслідування в кримінальному провадженні за обвинуваченням головного спеціаліста управління державної міграційної служби одного з районів Черкаської області, яка за пособництва керівника суб’єкта господарської діяльності отримала  неправомірну вигоду за оформлення чотирьом особам паспортів громадян України. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Наразі обвинувальний акт стосовно вказаної службової особи та посередника направлено до суду для розгляду. Обвинуваченим інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Довідково: у разі доведення вини особам згрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.