Начальник ГУНП в Черкаській області, полковник поліції Михайло Куратченко ініціював звернення до депутатів із проханням розглянути питання щодо надання коштів з міського бюджету поточного року для виконання основних заходів та завдань обласної програми профілактики та протидії злочинності у Черкаській області на 2020-2024 роки “Безпечна Черкащина”.

Про це розповідає Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

“Черкаська область одна з областей України на території якої не запроваджено систему “Безпечне місто”. Можливості наявних систем відеоспостереження на сьогодні обмежені, як територіально (районні центри), так і функціонально (обмаль аналітичних функцій), що не дозволяє забезпечити достатню ефективність їх використання для розшуку порушників правопорядку, транспортних засобів при їх переміщенні за межі міст”, – про це Михайло Куратченко зазначив під час виступу на сесії міської ради.

Черкаські обранці 33-ма голосами підтримали рішення й виділили понад 3 млн грн обласній поліції. Зокрема, ці кошти спрямують на сервери зберігання даних, відеоаналітики, операційний сервер, жорсткі диски, кабелі, комп’ютери для операторів

“Програмне забезпечення аналітичної обробки відеоінформації отриманої від Системи з поєднанням до оперативних баз правоохоронних органів, буде перебувати в приміщенні ситуаційної кімнати ситуаційного відділу УОАЗОР ГУНП в Черкаській області”, – зазначив начальник Главку.

Головним управлінням в Черкаській області вже розроблено проєкт Програми “Безпечна Черкащина” на 2020-2024 роки, Положення про інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики Черкаської області, паспорт Програми та визначено основні технічні вимоги й специфікацію ресурсного забезпечення. Робочою групою здійснено виїзд до Головних Управлінь Національної поліції в Києві, Чернігівської, Тернопільської та Рівненської областей з метою отримання досвіду.

У цих регіонах дані системи вже успішно працюють тривалий термін і доказали свою ефективність та необхідність.

“Для нас це дуже позитивний момент. Я вдячний депутатському корпусу за те, що підтримали й надали кошти для забезпечення нормальної роботи поліції. Ці системи суттєво підвищать ефективність підтримання правопорядку під час проведення масових заходів, розкриття злочинів по гарячих слідах, негайного реагування на події, що відбуваються”, – зауважив Михайло Куратченко.