Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко переконаний, що Черкаси стануть третім містом в країні за рівнем комфортного життя та розвитку. Заради цього він веде у міську раду команду професіоналів під прапорами партії “За майбутнє”.

А щоб розповісти про свої виборчі наміри, мер Черкас зібрав журналістів у неформальній обстановці, і взяв відпустку на цей день, щоб ніхто не звинуватив його у використанні робочого часу не для вирішення робочих питань, передає ЧЕСНО з посиланням на Дзвін.

Тож за чашкою чаю-кави-узвару Анатолій Васильович розкрив кілька головних інтриг останніх тижнів: хто ж ті професіонали, про яких згадував мер, та як наразі складаються його стосунки із рейтинговими політичними силами області.

«Наразі триває праймеріз. Проте кілька прізвищ я можу вже озвучити: це головний лікар першої міської лікарні Тимофій Тронц, завідуюча одного з міських дитсадків Лілія Ярмоленко, генеральний директор ПАТ «Юрія» Віталій Пустовіт, директор міської школи  №17 Дмитро Бунякін. Це ті люди, з якими ми маємо спільне бачення, як далі розвивати наше місто. Крім того, в нашій команді чинні депутатки Олена Шевченко та Тетяна Чорнобіль. Відверто скажу, в нашій команді переважають жінки», – зазначив Бондаренко.

Крім того, за його словами, його підтримує міська Спілка учасників АТО, її очільник Леонід Станчук, один із командирів батальйону «Азов» Геннадій Шевченко, ветерани праці, підприємці, тобто люди знані у нашому місті.

«Це команда, яка йде здобувати перемогу в першому турі на місцевих виборах і буде разом працювати. Час гасел, які ми побачили при попередній владі, закінчується, прийшов час професійних кадрів», – наголосив Бондаренко.

На сьогодні Анатолій Бондаренко не бачить собі конкурентів на посаду міського голови. Адже з тих прізвищ, що наразі є оприлюдненими, а це Віктор Євпак, Сергій Одарич та Олександр Скічко, жоден не набирає, згідно опитувань, більше 12%.

«Думаю, що це буде інша кандидатура, бо серед всіх цих прізвищ немає когось, хто б готовий був самовіддано, виключно на благо громади виконувати цю роботу. Ставлюся з повагою до всіх конкурентів, але потрібно мати перш за все професійну підготовку. На мою думку – моїм конкурентом буде людина, що має базові знання у питаннях управління містом», – вважає Анатолій Бондаренко.

Міський голова також зазначає, що готовий буде створювати коаліцію у міській раді із всіма політичними силами, які будуть працювати на розвиток Черкас.

«Я не можу наразі назвати, що це за партії, бо не знаю, хто пройде в нову раду. Зараз для партій головне – подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Звичайно, ви хочете упіймати мене на словах, що я, приміром, буду створювати коаліцію із “Батьківщиною”, чи не буду з тими-то, але про все це зарано поки що говорити. – зазначає мер. – На місцевому рівні політичні сили суттєво відрізняються від політиків у Києві. На місцевому рівні політичні сили повинні представляти господарників. І все буде залежати як і від того, які політичні сили зайдуть в раду, так і від того, хто саме їх представлятиме. Чому я відійшов від великої політики? Бо вважаю, що потрібно займатися виключно господарськими справами і все. І я ж виключно займаюсь Черкасами, і хочу, щоб цим і лише цим займались в раді депутати».

Він також додав, що намагається і буде намагатись надалі зберігати нормальні стосунки із всіма здоровими політичними силами.

«Я в нормальних стосунках із усіма народними депутатами від Черкащини, правда, спілкуюсь з ними рідко. Особливо з тими, які від Черкас стали нардепами. Хотів би їх хоча б побачити! Бо раніше депутати парламенту хоч якось цікавились життям міста, намагались допомогти. І якщо подивитись ролики нинішніх – то вони теж це роблять. Але ані я, ані містяни чомусь не помітили жодної реальної роботи. До речі, а мене і з Президентом нормальні стосунки. Ненормальні лише з його оточенням, яке підсунуло йому папірець про 19 кримінальних проваджень, які нібито стосовно мене порушені і яких насправді немає. Тож тепер триває суд, і 18 серпня буде чергове засідання. Я просто намагаюсь довести, що в країні повинні всі бути рівними перед законом і кожен має відповідати за свої слова. А міські голови – не підлеглі Президенту, а його партнери у розбудові сильної, незалежної і згуртованої країни”, – сказав мер.

Бондаренко називає своєю головною метою – вивести Черкаси в трійку найкращих міст країни.

«Коли я прийняв місто як міський голова, коли громада міста мені довірила бути очільником, Черкаси посідали 14 сходинку, нині ж на 7-му. Я  впевнений, що спільно з нашою командою у наступній каденції ми наше місто виведемо до найкомфортніших. Бо ми маємо все – ми маємо природний потенціал, ми маємо працьовитих людей, ми маємо зручне географічне розташування. І хочу, щоб містом керували патріоти», – каже Бондаренко.

Однією з родзинок нових комфортних Черкас має стати будівництво набережної європейського рівня з переходом у парк Сосновий бір.

«Я б назвав цей проект «Софіївка -2». Ми хочемо створити такий парк, як в Умані. Тим більше, що в нас у команді є люди, які здатні це зробити».

Анатолій Бондаренко переконаний, що новий склад міської ради дозволить йому продуктивніше розвивати місто.

«Це була важка каденція, із викраденнями, вбивствами, шантажем. Доводилось часто йти на компроміси, робити погані речі, щоб хоч якось зберегти баланс і проводити через сесію потрібні місту рішення. Бо ж не таємниця, що частина нинішніх депутатів вважає, що чим гірше, тим краще. Вони думають, що коли не вивезли сміття, то це добре, бо рейтинг Бондаренка буде падати. Вони не є патріотами нашого міста. І потрапили вони в раду перший, чи хтось не перший, але останній раз, в цьому я переконаний. Власне, я того й веду у міську раду команду професіоналів, щоб виправити помилки, і надалі працювати лише на розвиток міста. Бо ж ви бачили останню сесію міськради, коли депутати виривали шматки бюджету кожен на свій округ, а, наприклад, частина вулиці Смілянської, де немає жодного округу, бо це промислова зона, – не цікавила нікого. Але ж тією дорогою їздить пів області і всі Черкаси! Але це не цікаво, бо не можна буде похизуватись перед своїми виборцями. Більше такого не повинно бути», – підсумував Анатолій Васильович.