На сайті Президента України з’явилася петиція про запровадження обмеження на проведення масових релігійних святкувань в Умані 2020 року у зв’язку з епідемією COVID-19.

Зареєстрували її 12 серпня, після дозволу Державної комісією ТЕБ та НС на відвідування хасидами Умані під час свята Рош га-Шана, передає ЧЕСНО.

Згідно із текстом петиції, у вересні 2020 року на святкування іудейського свята Рош га-Шана до Умані очікується прибуття десятків тисяч паломників-хасидів, що може негативно вплинути на протиепідемічну ситуацію в місті, оскільки Ізраїль на сьогодні перебуває в “червоній зоні” поширення коронавірусної хвороби.

У зв’язку з цим уманчани просять Президента, аби він доручив Кабінету Міністрів ухвалити рішення про обмеження на проведення масових релігійних святкувань в місті Умані цього року.

Водночас аналогічне звернення до Володимира Зеленського записав і мер Умані Олександр Цебрій.

– 11 серпня на Державній комісії ТЕБ та НС було обговорено та ухвалено рішення щодо дозволу хасидам відвідати наше місто на свято Рош га-Шана. Уманчани вкрай стурбовані цією ситуацією, оскільки вони переживають за здоров’я своїх дітей. Це буде фактично початок навчального року, – зазначив Цебрій у своєму відеозверненні. – Для мене не зрозуміла така позиція держави, оскільки у світі та в Україні росте кількість інфікованих COVID-19.

Підтримати петицію можна ТУТ.