За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури оголошено підозру заступнику керівника одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час утримання вулично-дорожньої мережі м. Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, посадовець підписав акт наданих послуг з оброблення вулиць та доріг в м. Черкаси технологічними реагентами без реальної потреби здійснення профілактики та боротьби з ожеледицею у відповідні періоди грудня 2019 року, що призвело до безпідставного перерахування коштів місцевого бюджету в сумі більш як 900 тис. грн приватному підприємству за надані послуги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.