Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 17 серпня 2020 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія прийняв рішення про призначення нового керуючого Черкаською єпархією.

22 червня 2020 року відійшов до Господа Преосвященний митрополит Черкаський і Канівський Софроній. У зв’язку з цим на засіданні Священного Синоду було призначено нового керуючого Черкаською єпархією. Ним став Преосвящений архієпископ Боярський Феодосій, передає ЧЕСНО з посиланням на Прочерк.

Архієпископ Феодосій (в миру Денис Леонідович Снігірьов) народився 31 серпня 1974 року в місті Києві. У 1994 році закінчив Миколаївське медичне училище з присвоєнням кваліфікації «фельдшер». Того ж року вступив в Калузьке духовне училище й деякий час жив у Росії. 1998 року пострижений у чернецтво і рукопокладений у ієромонаха. У 1999 році вступив у Московську духовну академію, але в 2001 році, згідно з поданим проханням, направлений в Україну і в 2003 році закінчив Київську духовну академію. 6 січня 2011 року висвячений у єпископа, вікарія Київської Митрополії УПЦ. У 2017 році возведений у сан архієпископа. Кандидат богослов’я, викладач курсу пастирського богослов’я в магістратурі Київської духовної академії, доцент Київської духовної академії.

Відомий як категоричний противник створення єдиної помісної Православної церкви України. «Це об’єктивний і важливий факт: права самостійності нашої церкви набагато більші, ніж у багатьох автокефальних православних церков, – сказав владика Феодосій в одному з інтерв’ю. – І віруючі УПЦ у більшості своїй це розуміють. Розуміють і цінують. Але у той же час цінують і духовну єдність з усією повнотою Руської церкви, заснованої святим князем Володимиром… На даному історичному етапі переважна більшість єпископату, священства й рядових членів нашої церкви задоволені її канонічним статусом і не ініціювали його зміни. І я упевнений, що робити церкву розмінною монетою у політичних іграх народ Божий нікому не дасть».