Унікальний благодійний проект до Міжнародного дня безпритульних тварин стартував у Черкасах.

– Не кожна людина, що переказує кошти на благодійність, має час і можливість відвідати тваринку, яку волонтери забрали з вулиці і для допомоги якій збирали кошти – і пережити ту радість і піднесення, які відчуваєш, коли бачиш дивовижне перетворення занедбаного вуличного котика  на щасливого здорового красеня. А ми хочемо відразу дарувати людям позитивні емоції, добро – за їх добрий вчинок. І водночас хочемо зробити благодійність легкою і приємною для тих, хто досі не допомагав нікому. Так виник благодійний проект «Наповни мисочку – нагодуй кішечку», – розповідає президент Черкаського обласного благодійного фонду «Життя»  Оксана Савіцька. – У черкаських кафе буде встановлено таблички із котиком, що сумно чекає обіду біля пустої мисочки, та QR-кодом, що дає можливість миттєвого переказу з мобільного телефону 20 гривень: саме стільки потрібно, аби забезпечити 1 ситий день для 1 бездомного котика. Усі кошти буде спрямовано на харчування тваринок, забраних з вулиць, що проходять лікування, вакцинацію та чекають нового дому на соціальній перетримці у клініці «Ветта» або на волонтерських перетримках. Черкащани, що забажають переказати котикам кошти на обід, отримають на телефон  сердечне побажання гарного дня і побачать, як їх внесок допоміг наповнити мисочку котика. Перші такі таблички можна побачити у креативному кафе «ШО ТАМ?» (вул. Шевченка, 352 – ріг Шевченка-Енгельса), що першим відгукнулося на соціальну ініціативу.

Прототипом котика на табличці стало руде кошеня Най, дізнатися історію якого  (і, виявити бажання забрати котика) можна через фейсбук-сторінку БФ «Життя»: https://www.facebook.com/CharityFundLife/posts/1232870330418240. Час від часу ми будемо міняти картинку, акцентуючи увагу на оригінальності та красі тваринок,  яким зараз найбільше потрібен дім.

Також, до Міжнародного дня безпритульних тварин (15 серпня) наші котики і собачки отримали подарунки – корм, який вдалося придбати завдяки корпоративній благодійності відомої ІТ-компанії SPD-Ukraine (співробітники якої придбали благодійні листівки унікального дизайну) та допомозі очільника Черкаської обласної організації політичної партії “Наш край” Анатолія Нужного.

Оксана Савіцька