Черкаською місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Черкаського відділу ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України зібрано достатньо доказів, на підставі яких повідомлено про підозру членам організованого злочинного угруповання за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в розмірі більше 7 млн грн, а також використання завідомо підроблених документів, вчиненого повторно (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, фізична особа-підприємець умисно, з метою особистого збагачення вступив в злочинну змову з трьома іншими підприємцями міста Черкаси та Черкаського району та організував незаконну схему заволодіння коштами місцевого бюджету. Так, будучи попередньо зорганізованими, учасники групи упродовж 2018 року, шляхом шахрайства, за допомогою використання завідомо підроблених офіційних документів, під час виконання договорів з поставки медичних виробів до одного з закладів охорони здоров’я м. Черкас, поставили вживані медичні вироби під виглядом нових, внаслідок чого спричинили місцевому бюджету матеріальну шкоду на суму більш ніж 7 млн грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.