20 серпня 2020 виконком обоворив та узгодив зміни до Програми забезпечення  правопорядку в Черкасах на 2016-2020 рік. Так, свободівці запропоновали низку правок, зокрема, в частині впровадження в Черкасах системи «Безпечне місто», фінансування на ремонт Черкаського слідчого ізолятору  та Черкаської виправної колонії (№ 62).

Виконавчий комітет узгодив та підтримав упровадження системи «Безпечне місто» із трьохстороннім доступом до серверу на якому будуть знаходитись всі дані з камер відеоспостереження, закупівлею нових інноваційних камер, які зможуть розпізнавати марку, колір, номерні знаки автомобілів, обличчя людей, та навіть в місцях масового скупчення робити температурний скрінінг, що є особливо актуальним в період пандемії.

«В Черкасах конче необхідно запустити систему «Безпечне місто», ми в цьому переконуємось майже не щодня. Наша команда безперечно підтримувала і продовжуватиме підтримувати її впровадження. Ми зацікавлені в тому, щоб Черкаси стали реально безпечними для людей. Але, ми також хочемо, щоб не було зловживань цією системою. Саме тому було запропоновано, щоб до серверів на яких знаходитимуться всі дані з камер, був трьохсторонній доступ, наприклад – СБУ, поліція та виконавчий орган Черкаської міської ради. Це дасть змогу розпоряджатись отриманою інформацію не одноосібно, а отже і мінімізує ризик того, що певні злочини можуть покриватись тими чи іншими органами. Всі пам’ятають резонансну ДТП за участі автомобіля колишнього правоохоронця в якій загинув директор однієї з Черкаських шкіл. І всі пам’ятають, що відео з місця пригоди знайшли школярі, а не правоохоронці. Так, от для того, щоб ні в кого не було причин думати, що хтось когось може покривати, ми хочемо аби адміністрував систему «Безпечне місто» не один орган», – наголосив Юрій Ботнар.

Також, прийняли рішення не фінансувати ремонтні роботи у Черкаському слідчому  ізоляторі  та Черкаській виправній колонії, оскільки коштів в міському бюджеті на це в даним момент немає.