«Черкаси.Образ.Україна» – виставка картин із такою назвою відкрилася сьогодні в обласному художньому музеї. У експозиції представлені полотна художників Івана Бондаря, Віктора Олексенка та Надії Нікіфорової, Івана Суржикова, Павла Солощенка, Івана Колісника, Юрія Іщенка, Віктора Афоніна, Павла Солощенка, Євгенії Васильченко, а ще – фотомитців Сергія Криниці, Світлани Кравченко, Павла Двойноса.

Про це розповідає пресслужба Черкаської міськради, передає ЧЕСНО.

На картинах зображені архітектурні перлини нашого міста (готель «Слов’янський», будинок Цибульських), краєвиди Дніпра, черкаські парки та вулички. Кожна з робіт виконана у різних техніках, утім, їх усіх об’єднує спільна ідея – передати атмосферу рідного міста.

На відкриття виставки завітав міський голова Анатолій Бондаренко. Він привітав мистецьку громаду нашого міста з прийдешніми святами та підкреслив, що подібні заходи мають стати традиційними в нашому місті. “Кожна картина – це історія нашого міста, історія про те, як воно розбудовувалося, – сказав міський голова. – Ми всі маємо берегти цю історію, але разом із тим розвивати наше місто. Аби Черкаси були найкращим містом в Україні”.

Виставка працюватиме на третьому поверсі музею впродовж місяця – до 21 вересня.