Депутати-свободівці постійно підтримують КП «Міськсвітло». Завдяки спрямованим депутатами коштам підприємство з мільйонною економією оновлює вуличне освітлення. “Міськсвітло” робить все можливе для комфортного та безпечного життя містян у вечірній час.

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Так, у 2018 році 1726 старих ртутних ламп замінили  на сучасні LED світильники, які дозволяють економити до 50% електроенергії. Ці роботи загалом провели на 22 вулицях та у дворах міста. За словами заступника директора «Міськсвітла» свободівця Павла Собка, час від часу комунальники змушені відновлювати пошкоджені вандалами ліхтарі. Також у 2018 світильники замінили на Алеї Путейка в Південно-Західному районі та вздовж набережної.

У 2019 році черкаське “Міськсвітло” для оновлення освітлення по місту встановили 330 нових опор, 1314 led-світильників та проклали 37 694 метри кабелю. Економне освітлення з’явилося на площах “Слави” та “700-річчя”, набережній і в парку “Перемога”. На 15 вулицях міста підсвітили майже сотню пішохідних переходів для додаткової безпеки черкасців у нічний час. Зокрема це вулиці: Сержанта Смірнова, Припортова, Гагаріна, бульвар Шевченка, Небесної сотні, Мендєлєєва, Канівська, Надпільна, Верхня Горова, Козацька, Хрещатик, Байди Вишневецького, Благовісна, Десантників та Лазарєва. КП “Міськсвітло” взяло участь у створенні святкової атмосфери в середмісті Черкас – установленні різдвяної ялинки та інсталяцій.

У 2020 році на КП «Міськсвітло» за пропозицією фракції ВО «Свобода» вперше за 12 років придбали нову автовишку.

Також підприємство здійснило капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення із встановленням додаткового освітлення на 8 пішохідних переходах на вулицях Канівській та Менделєєва.

У поточному році КП «Міськсвітло» завершило  реконструкцію зовнішнього освітлення на вулиці Гагаріна: від Замкового узвозу до Черкаського міського парку «Сосновий Бір» та оновило зовнішнє освітлення на вулиці  Пушкіна. Для економії коштів там замінили натрієві лампи на світлодіодні LED-світильники.

Також КП «Міськсвітло»  відновило пошкоджене вуличне освітлення скверу «Надія» та оновило зовнішнє освітлення на вулиці Івана Франка та реконструювало вуличне освітлення по вулиці Чигиринській: від Добровольського до Пацаєва.

На підприємстві повідомили, що попередній стан освітлення на цих ділянках – незадовільний, оскільки були місця, які зовсім не освітлювались. Свободівці запевняють, що комунальне підприємство робить усе аби місто освітлювалося і планують надалі проводити роботу в цьому напрямку.