У Мокрокалигірській громаді до Дня Незалежності України встановлюють дитячі майданчики. А на основі раніше відкритого у Сухій Калигірці дитячого майданчика започаткували унікальну родинну традицію.

– Нам залишиться лише встановити майданчик у Єлизаветці – і всі діти нашої громади будуть забезпечені можливістю ігор і дозвілля у власному дитячому містечку.  Ми завжди залучали тут спонсорську допомогу – і нині, із відкриттям 2 майданчиків у Ярошівці та Мокрій Калигірці – також допоміг благодійний фонд «Разом з Кернел». Дуже важливо, що, відкриті у маленьких селах, дитячі майданчики стають не лише місцем для ігор та забав малюків, а цілим осередком родинного дозвілля, а часом – і основою для започаткування унікальних традицій, – розповідає голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа. – Один із перших майданчиків у нас було встановлено у селі Суха Калигірка – і це місце масштабувалося у справжній культурний центр громади.

– У центрі села у нас були руїни, – розповідає староста села Суха Калигірка Діна Присяжнюк. – Тепер у нас тут відновлений дитсадок і поряд – дитячий майданчик, відкриття якого також стало одним із пріоритетів. У селі 30 діток до 7 років, тож це була просто необхідність. Придбання  майданчика та виготовленням додаткових елементів для нього  взяло на себе ТОВ ім. Гетьмана – а на встановленні дитячого майданчика працювали селом, толокою. Поряд у нас майданчик для виступів. Встановили ще й тренажери, посадили троянди, дерева. І у центрі села ми створили справжній родинний куточок – де і розваги, і здоров’я, і культура, і відпочинок. Плануємо відкрити ще й баскетбольний майданчик. А торік започаткували нову традицію нашого села-  у нас за минулий рік народилося 7 діток – то на їх честь ми посадили на майданчику 7 квітучих сакур.

Оксана Савіцька