За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області до Соснівського районного суду м. Черкаси скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Черкаського РВП ГУНП в Черкаській області за фактом незаконного поводження зі зброєю та незакінченого замаху на збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, обвинувачений незаконно придбав мисливську комбіновану рушницю моделі ІЖ-56-1, яку намагався збути місцевому жителю за 10 тис. грн, однак свій умисел не довів до кінця, оскільки його неправомірні дії були припинені працівниками поліції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області.

Довідково: покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк  від 3 до 7 років.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.