20 серпня на прес-брифінгу директор департаменту освіти Черкаської міськради Сергій Воронов висловив свою чітку позицію, про те що діти з 1 вересня мають йти до школи, та повертатися до звичного режиму навчання. Якщо ж захворіє хоча б одна дитина, весь клас піде на карантин.

Про це розповідає Che24online, передає ЧЕСНО.

“Ми зараз активно працюємо над забезпеченням шкіл антисептиками, дезінфікуючими засобами та захисними масками для вчителів. Найбільш болюче питання — організація освітнього процесу, щоб було декілька входів у школі, для того, аби діти мали мінімальний контакт” – зазначив Воронов.

Обов’язково потрібно вирішити ситуацію із нестачею технічних працівників, адже, ми не можемо допустити старшокласників до прибирання в аудиторії, як це було раніше. Через те, що такі роботи мають здійснюватися із засобами для дезінфекції, тому в департаменті розглядають питання про розширення штату технічних працівників в загальноосвітніх навчальних закладах.

“Далі все залежатиме від епідемситуації, — говорить директор департаменту, висловлюючи сподівання, що Черкаси залишатимуться у зеленій карантинній зоні й надалі”.