Жителі Медведівської об’єднаної територіальної громади у “Громадський майстерні”можуть безкоштовно користуватися станками для обробки дерева та металу, 3D–принтером та швейною машинкою.

Про це розповідає Суспільне., передає ЧЕСНО.

Зі слів голови ОТГ Олексія Лавріненка на створення громадської майстерні витратили 1 мільйон 149 тисяч гривень це співфінансування спонсорів та громади.

Сімдесятирічний майстер Анатолій Громовий допомагає бажаючим працювати з деревом та металом. Наразі майстерню дооблаштовують: встановлюють стелажі, робочі поверхні та перевіряють справність приладів.

Швачка Олена Рожкова допомагатиме жителям громади із пошиттям та ремонтом одягу. Після інструктажу з техніки безпеки усі охочі зможуть працювати за швейною машинкою.

Загалом, зі слів голови Медведівської громади Олексія Лавріненка, у “Громадській майстерні” буде п’ять зон. Простір облаштували у колишньому приміщенні пошти. Будівництво розпочали у березні 2020-го. Чоловік додав, що створили таку майстерню аби популяризувати село: “Ми майстерню облаштували, щоб задовільнити потреби населення у послугах , що не вистачає в селі. Це в місті можна отримати такі послуги без проблем, а в селі ні.”

Тож, якщо вдома немає інструментів за яким щось можна зробити, то у майстерні під керівництвом фахівця можна усе потрібне зробити.

Людмила Титаренко живе у Медведівці. Розповіла, що на відкриття майстерні чекає, тому що хоче власноруч навчитись лагодити одяг.

Таких “Громадських майстерень” в області три, повідомила директорка Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало. Технічне наповнення для будівлі обирали жителі кожної громади.