За принципової позиції прокурорів Уманської місцевої прокуратури та галузевого відділу прокуратури Черкаської області 18.08.2020 Черкаським апеляційним судом скасовано вирок Монастирищенського районного суду, яким виправдано та визнано невинуватою колишнього керівника структурного підрозділу районної державної адміністрації, що обвинувачується у вчиненні службової недбалості із завданням істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Органом досудового розслідування посадова особа обвинувачується в тому, що  неналежно виконуючи службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, порушуючи вимоги бюджетного законодавства, не дивлячись на штучне завищення обсягів і вартості будівельних робіт по ремонту покрівлі державного закладу, не вжила заходів щодо перевірки їх на відповідність фактичним обсягам, а прийняла та підписала без перевірки акт приймання виконаних будівельних робіт. У результаті неправомірних дій приватному товариству з державного бюджету перераховано зайві грошові кошти в сумі понад 62 тис. грн, чим  заподіяно істотну шкоду державним інтересам.

За результатами судового розгляду вказаного кримінального провадження судом першої інстанції ухвалено виправдувальний вирок, який оскаржено в апеляційному порядку прокурором.

На цей час, за наслідками апеляційного розгляду вказане реабілітуюче рішення скасовано та матеріали кримінального провадження стосовно посадової особи повернуто до суду першої інстанції для проведення нового судового розгляду.