Сьогодні на Черкащині з робочим візитом перебуває Президент України Володимир Зеленський. Серед іншого, гарант мав представити нового очільника Черкаської ОДА, взяти участь у презентації Стратегії розвитку регіону та подивитися як проходить Велике будівництво.

Ще вчора ввечері активісти прийшли до готелю «Україна», куди мав приїхати Зеленський. Однак поспілкуватися з ним пікетувальникам не вдалося, до людей він так і не вийшов. Тому сьогодні вони зібралися знову, цього разу вже під стінами обласної адміністрації, де він мав представляти нового голову ОДА. Однак там їх зустріла тільки поліція.

Участь у акціях взяли, зокрема, представники УНСО, Національного корпусу та Демократичної сокири. Останні принесли кілька плакатів із написами, що перефразовують відомий лозунг «Слуг народу» – «Україна – це ти». Замість України вони підставили інші слова – «Загибель Журавля», «Капітуляція», «Регіонали при владі», «Справа Шеремета», «Офшори» тощо.

Активісти кажуть – мають до президента чимало цікавих питань і хотіли б почути на них конкретні відповіді. Однак, вочевидь, гарант дотримується тієї ж стратегії спілкування з народом, що і в Дніпрі. Там так само чекали спілкування з президентом, але людей до нього не пустила охорона, більше того – його кортеж навіть змінив свій маршрут.

До слова, нового очільника області Сергія Сергійчука, як з’ясувалося, без преси та зайвих очей уже представили на зустрічі з представниками бізнесу. Принаймні, про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу Президента.