Смілянським міськрайонним судом до 59-річного жителя м. Шпола, який обвинувачується в заподіянні смерті знайомому, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом, де особа перебуває на цей час і лікуватиметься в подальшому.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, зловмисник у лютому поточного року, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, у ході спільного розпиття алкогольних напоїв зі своїм знайомим наніс останньому численні удари дерев’яним стільцем, руками та ногами в життєво важливі органи, від яких потерпілий помер.

Раніше за процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак, у ході досудового розслідування проведено судово-психіатричну експертизу, якою встановлено наявність у підозрюваного психічних розладів, що відповідно до вимог законодавства є підставою для зміни йому запобіжного заходу з тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи, яка вчинила суспільно-небезпечні діяння.