Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов у розмові з мером Черкас Анатолієм Бондаренком відзвітував про закуплені літри антисептиків і тисячі масок, а також майже закінчені ремонти й дитяче харчування. 

Про це стало відомо з онлайн-зустрічі посадовців 31 серпня, передає ЧЕСНО.

– Попередньо розвезено по школах 7 тис. літрів антисептиків. Зараз буде велика партія не лише для освіти, а й ДЮСШ, закладів культури, – розповів Сергій Воронов. Також закуплено 15 тис. масок для педагогів і 100 термометрів для дистанційного скринінгу. Додатково планується придбати 600 штук автоматичних диспенсерів для антисептиків.

Протягом 2 тижнів комісія департаменту освіти інспектувала всі підпорядковані заклади освіти. Сергій Воронов проінформував про те, що ремонти в школах були фактично завершені.

Стосовно харчування директор департаменту розповів, що шкільні їдальні працюватимуть, але в нових рекомендованих умовах. Дитячі садочки – також із дотриманням рекомендацій.

Готується закупівля для вчителів захисних щитків, у разі переходу в іншу епідеміологічну зону. У такому разі, діти вже вчитимуться за однією програмою.

Сергій Воронов додав, що за опитуваннями 10 % вчителів і приблизно така ж кількість дітей з малозабезпечених сімей, не мали технологій для дистанційного навчання, тому зараз це питання вирішується.