Ресурсна кімната для занять дітей з особливими потребами, з секцією для дозвілля дошкільнят і школяриків, відкриється восени у Бобрицькому ліцеї.

За словами начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради Анни Бабенко, у  ресурсній кімнаті розвиватимуть потенціал особливих діток – і, водночас, поряд буде можливість просто погратися і відпочити для усіх вихованців ліцею. У кімнаті буде басейн  з кульками, скеледром, шведська стінка, крісла-груші, диванчики, столик з піском, роллердром, килимки з камінчиками та сенсорна дошка для розвитку тактильних відчуттів і моторики. Розвиваючі заняття та лікувальна фізкультура вкрай необхідні для 5 особливих діток громади, що навчаються у 3 інклюзивних класах ліцею, а просто відпочивати і розважатися тут зможуть 115 школярів та дошкільнят.

За словами голови Бобрицької громади Олени Штефан, відкриють ресурсну кімнату у вересні. Для її облаштування було витрачено до 100 тисяч гривень коштів самої громади та  благодійного фонду “МХП-Громаді”.

Оксана Савіцька