Головне управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області перерахувало пенсію 205 членам родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоровʼя, отриманих під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Державна адресна допомога виплачуватиметься тим членам родин, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. Якщо пенсію у зв’язку з втратою годувальника призначено на двох і більше членів сім’ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, не більшій 6100 гривень на кожного.

При цьому пенсійна виплата на всіх членів сім’ї виплачується у межах максимального розміру пенсії, визначеного статтею 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (17 120 грн).

Державну допомогу родини померлих під час участі в АТО/ООС отримуватимуть на постійній основі. Серпневі пенсії виплатять у вересні. Додаткові видатки становлять 367 тис. грн у місяць.

Окрім того, у звʼязку зі збільшенням мінімального розміру заробітної плати до 5 000 грн із першого вересня поточного року збільшиться мінімальний розмір пенсії для непрацюючих осіб, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менший як 30 років для жінок і 35 для чоловіків.

Для таких осіб мінімальний розмір пенсії за віком встановлено в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної Законом «Про Державний бюджет України» на відповідний рік (із 01.09.2020 – 5000 грн х 40 % = 2000 грн).

У регіоні перераховано пенсію 74,7 тис. таких осіб.