Органами прокуратури Черкаської області виявлено черговий факт незаконної зміни цільового призначення та передачі в приватну власність для дачного будівництва ряду земельних ділянок на березі р. Дніпро.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

На цей час Черкаська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення державі земельної ділянки водного фонду, незаконно переданої у приватну власність.

Прокурори наполягають на тому, що приймаючи відповідне розпорядження, Черкаською райдержадміністрацією не було враховано, що законодавством України не передбачено можливості надання в приватну власність громадянам земель водного фонду для ведення індивідуального дачного будівництва, оскільки землі водного фонду мають особливий правовий режим.

Перебування земель у приватній власності громадянина для індивідуального дачного будівництва не лише порушує право власності на неї держави, а й унеможливлює контроль за збереженням земель водного фонду, їх раціональним використанням і забезпечення іншим громадянам конституційного права на доступ до таких земель.

Черкаським районним судом призначено справу до розгляду.