На сьогодні слідчі опрацювали відео з 99 камер відеоспостереження в Черкасах, на 17 із яких виявлена особа, що, імовірно, причетна до вбивства журналіста Вадима Комарова. Також правоохоронці відібрали зразки ДНК у 17-ох осіб. 

Про це під час пресконференції заявив начальник слідчого управління ГУНП Євген Рогачов, передає ЧЕСНО з посиланням на 18000.

За його словами, на сьогодні правоохоронці допитали більше 1600 чоловік, які могли бачити вбивцю Вадима Комарова. Така велика кількість свідків пов’язана зі складністю маршруту журналіста в день нападу на нього.

– Слідчими проаналізовано маршрут руху потерпілого. Тому свідки допитувалися в такій кількості. Шлях Комарова від його будинку до місця, де його вбили, проходить як по вулиці, так і вздовж багатоповерхових будинків, де могли бути особи, які щось побачили, – зазначив Рогачов. – Крім того, він пройшов вздовж ринку, де придбав квіти.

Також слідчі у цій справі опрацювали відео із 99 камер відеоспостереження, на 17 із яких наявна особа, що може бути причетною до вбивства.

– На 17 камерах є особа, яка потрапила по шляху Комарова. Ми висунули версію, що ця особа може бути причетною до вбивства. Тому зараз вона встановлюється не лише оперативними заходами й слідчими діями, а й експертизою на поліпшення якості у вилучених відео, яка була проведена в м. Харкові. Але, на жаль, ми очікували більшого результату, тому в нас є тільки загальні візуальні риси злочинця, – розповів Рогачов.

Він додав, що зараз слідчі розглядають дві версії вбивства Комарова. Обидві – пов’язані з його безпосередньою професійною діяльністю. Водночас розкривати їх у ГУНП не стали, аргументуючи це відсутністю дозволу слідчого, а також можливістю зашкодити слідству.

– Перевірено осіб, про яких Вадим Комаров писав публікації. Також осіб, на яких писав заяви до поліції – це близько 200 осіб. Усі матеріали досліджено, – зазначив начальник слідчого управління. – У нас встановлені всі допитані. Від 17 осіб відібрано ДНК. Щодо однієї ДНК назначена експертиза.

Водночас у поліції підсумували, що стверджувати, що злочин вже розкрито – не можна.

Нагадаємо, 4 травня 2019-го в Черкасах здійснили замах на журналіста Вадима Комарова. Через півтора місяці від нанесених травм чоловік помер у лікарні.