Для команди «Свободи» розвиток комунальної галузі у Черкасах є одним із найважливішх завдань. За 5 років було оновлено багато кілометрів асфальтованого покриття. Адже це і зручне пересування, і комфорт, безпека та здоров’я людей, соціальна та економічна користь для міста. За сприяння свободівців у Черкасах здійснили капітальний ремонт ділянок 91 вулиці. Провели 52 ремонти міжквартальних проїздів, 52 тротуарів та 12 провулків. Організували капремонт 12 пішохідних алей, 3 спусків та узвозів.

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Слід зазначити, що на нових вулицях є пандуси та тактильна плитка для людей з інвалідністю. Також продовжують встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху (системи відеоспостереження та центру керування дорожньою інфраструктурою).

Свободівці також постійно підтримують КП «Міськсвітло». Завдяки спрямованим депутатами коштам підприємство з мільйонною економією оновлює вуличне освітлення. «Міськсвітло» робить все можливе для комфортного та безпечного життя містян у вечірній час.

За останні 5 років за сприяння команди «Свободи» у Черкасах здійснили реконструкцію освітлення на більш ніж 100 вулицях та провулках, 65 прибудинкових територіях. Старі ртутні лампи замінили  на сучасні LED світильники, які дозволяють економити до 50% електроенергії.  Економне освітлення з’явилося також в сквері «Соборному»,  на площах «Слави» та «700-річчя», набережній,  в парку «Перемога» та на 6 пішохідних алеях Черкас. Також підприємство здійснило капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення із встановленням додаткового освітлення пішохідних переходів на  33 вулицях міста. А у 2020 році на КП «Міськсвітло» за пропозицією фракції ВО «Свобода» вперше за 12 років придбали нову автовишку.  Націоналісти запевняють, що комунальне підприємство робить усе аби місто освітлювалося і планують надалі проводити роботу в цьому напрямку.

За ініціативи свободівців також придбали новий сміттєвоз марки «Ford» з німецьким гідравлічним обладнанням для потреб комунального підприємства «Черкаська служба чистоти». Придбання сміттєвоза вперше за 11 років на «Черкаську службу чистоти» є другим кроком після закупівлі баків для відродження цього комунального підприємства. Адже система вивезення сміття в місті має базуватися, передовсім, на потужностях «ЧСЧ», а не на приватних компаніях, які створюють такі умови в місті, що стають фактично монополістами. Свободівці сприяють тому, щоб «ЧСЧ» ставала більш незалежною від приватного інвестора й мала змогу самостійно нести відповідальність за чистоту в Черкасах.

Для команди «Свободи» є пріоритетом підтримка комунальних підприємств міста. Так, депутати-свободівці підтримали закупівлю обладнання і спецмашин для КП «ЧЕЛУАШ», «Теплокомунерго», «Дирекції Парків», «Міськсвітло», «ЧСЧ».