4 вересня 2020 року віце-президент Федерації боксу Черкащини, свободівець Юрій Ботнар разом із її президентом Сергієм Тищенком презентували новостворену Черкаську федерацію боксу.

«Так склалось історично, що в Черкасах ніколи не було міської федерації і, по суті, всі її обов’язки виконувала обласна федерація. Ми вирішили виправити цю несправедливість. Ми завжди плідно працювали над розвитком боксу в Черкасах, тому будемо продовжувати це робити, але вже в нашій федерації. Ми й надалі будемо створювати максимально рівні умови для всіх боксерських клубів Черкас», – зазначив Юрій Ботнар.

«Коли ми лише починали роботу було багато критики. Проте, зараз ми можемо гордитись тим, що встановили відкриті ринги біля стадіону «Черкаси Арена», в парку Сосновий Бір, Хіміків та Долині троянд. Вже на завершальному етапі знаходиться реконструкція спортивного комплексу «Сокіл», в якій створили нову боксерську зала, яка буде називатись «Черкаський центр боксу». Ми значно покращили матеріально-технічну базу, – закупили нове устаткування та інвентар не тільки в черкаський спортивний комплекс, а і в школи та зали по всій області», – розповів Юрій Ботнар.

«Українське законодавство взагалі не орієнтовано на розвиток спорту. Проте ми почали це змінювати. Розробили обласну і міську програми, по яких вперше спортсмени отримали якісний інвентар та устаткування», – наголосив Юрій Ботнар.

Новий голова Черкаської федерації боксу Юрій Ботнар передав спортивну форму з емблемою Федерації боксу тренерам та спортсменам.

Також, Юрій Ботнар розповів, що планують проводити регулярні збори тренерів.