Кримінальним відділом поліції та слідчих Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрито діяльність 43-річного жителя Черкас, який займався виготовленням та розповсюдженням наркотиків. Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів».

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За словами начальника Черкаського відділу поліції Володимира Матюшенка, правоохоронцям надійшла інформація про черкащанина, який виготовляє та збуває наркотичні засоби й психотропні речовини (канабіс і амфетамін).

«Під час проведення обшуку в чоловіка вдома виявили й вилучили грошові кошти, предмети, речовини та знаряддя вчинення злочину пов’язаного із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин. Зокрема, у холодильниках були різні контейнери та скляні банки із сировиною та 22 поліетиленові пакети з речовинами рослинного походження. Також, вилучили поліетиленовий пакет із порошкоподібною речовиною, сушений канабіс, кущі конопель, заготовлену для збуту подрібнену марихуану, ваги та пристрій для подрібнення наркотичних речовин», — розповів Володимир Матюшенко

Окрім того, правоохоронці з’ясували, що на території приватного домоволодіння 43-річний черкащанин дбайливо облаштував теплицю, де вирощував рослини роду коноплі.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Невдовзі йому оголосять про підозру й суд обиратиме міру запобіжного заходу.

Наразі, дані факти внесені в ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Вилучені речовини спрямовані для проведення експертизи.