Команда «Свободи» у Черкасах останні 5 років активно реформувала та розвивала сферу надання соціальних послуг. Адже наразі кожен третій мешканець міста за віком, станом здоров’я, соціальним становищем, іншими обставинами потребує соціального захисту та підтримки.

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Так, за ініціативи свободівців у місті значно збільшили кількість соціальних послуг та їх видів, створили комплексний підхід до подолання складних життєвих обставин містян.

«У нашому місті більше 10 років успішно реалізують програму «Турбота». Ми доповнили її певними змінами, і завдяки цьому учасники української національно-визвольної боротьби, члени ОУН та УПА отримують щомісячну фінансову допомогу. Ми одними з перших в Україні у 2015 році затвердили Комплексну програму підтримки учасників АТО, членів їх сімей, членів сімей загиблих учасників АТО. Також за нашої ініціативи захисникам східних кордонів із Черкас виплачують премії до Дня Незалежності України, а бійці російсько-української війни мають змогу безкоштовно займатися у муніципальному басейні. З 2019 року ми реалізуємо міську програму підтримки сімей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах. А в цьому році ми вперше у місті прийняли програму проведення культурно-просвітницьких заходів для осіб похилого віку – слухачів Університету ІІІ віку», – зазначає директор департаменту соціальної політики, Олег Гудзенко.

Також націоналісти впорядкували роботу громадської приймальні. Відтепер у департаменті комфортні зони очікування та заповнення заяв, дитячий майданчик, електронна черга. Для пришвидшення надання послуг, працівників забезпечено новою комп’ютерною та копіювальною технікою. За сприяння свободівців у приміщенні Територіального центру надання соціальних послуг облаштували соляну кімнату та сучасний тренажерний зал, придбали обладнання та меблі для відділень, встановили сучасний ігровий дитячий майданчик для дітей з інвалідністю, обладнали сучасні комфортні пандуси та перила на входах. А також депутати фракції ВО «Свобода» спрямували кошти зі своїх депутатських фондів на ремонт актової зали Територіального центру.

«Для нас одним з пріоритетів завжди буде підтримка сімей та дітей. Адже ми прагнемо, щоб у нашому місті зростали гідні громадяни нашої країни. Так, за ініціативи нашої команди, родини, в яких з’явилось поповнення, отримують міські «Пакунки малюка», в яких є всі потрібні речі для догляду за немовлям та його розвитку. Також, завдяки свободівцям, жителів будинків сімейного типу звільнили від сплати пайового внеску. Відтак, це зекономило для них кількадесят тисяч гривень. Ми першими у місті започаткували надання грошової премії жінкам, що мають статус «Матері-героїні» та окремо їхнім чоловікам. Адже такі родини є прикладом громадянської позиції та патріотизму», – розповів свободівець Олег Гудзенко.

Також за ініціативи команди «Свободи» вперше в Черкасах створили центр комплексної реабілітації для людей з інвалідністю «Жага життя». Це установа, яка займається інтеграцією людей з інвалідністю в активне суспільство. Також свободівці ініціювали придбання автівки для людей з інвалідністю «Інва-таксі», адже черкаські люди з інвалідністю мають активне соціальне життя, зокрема й інваспортсмени. З цією ж метою черкаським студентам, що пересуваються за допомогою інвалідних візків надають щорічну грошову допомогу для оплати послуг таксі до закладів освіти. А малозабезпеченим і самотнім черкасцям, у яких відключили аналогове телебачення, свободівці передали телевізійні тюнери.

Протягом усього періоду системно надавали фінансову підтримка громадським об’єднанням міста, які мали такі напрямки діяльності: надання притулку бездомним особам та жінкам, жінкам з дітьми, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі; забезпечення денного догляду для дітей, сімей яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІД, дітей з важкими психоневрологічними розладами та іншими порушеннями.«Під час карантину ми з нашою командою розвозили продукти харчування для сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. 187 наборів продуктів харчування, придбали завдяки програмі «Турбота» від нашого департаменту соцполітики. Також ми придбали та передали продукти харчування благодійному фонду «Допоможи ближньому» для приготування гарячих обідів», – зазначив свободівець Олег Гудзенко.