Протягом січня-серпня 2020 року роботодавці Черкаської області проінформували обласну службу зайнятості про наявність майже 22 тис. вакансій. Це на 26,9% менше, ніж у січні-серпні 2019 року. 37,2% вакансій пропонується у сільському господарстві, 15,6% на підприємствах та установах переробної промисловості, 12,0% – в оптовій та роздрібній торгівлі, інформують в обласному центрі зайнятості.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представників найпростіших професій.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається серед тактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водіїв автотранспортних засобів, в’язальників схемних джгутів, кабелів та шнурів,  трактористів, дорожніх робітників, водіїв  навантажувача, робітників з обслуговування та експлуатації обладнання, токарів, операторів лінії у виробництві харчової продукції, машиністів (кочегарів) котельної, серед кваліфікованих робітників з інструментом – на слюсарів-ремонтників, швачок, електрогазозварників, бетонярів, робітників з комплексного обслуговування будинків, мулярів, оброблювачів птиці, малярів, електромонтерів тощо.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри тощо).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, оператори машинного доїння, тваринники, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів,  агрономів,  економістів, а також сестер медичних.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники, укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.