«World Cleanup Day» – щорічна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та благоустрою територій ініційована Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом ««Let’s Do It Word». Нині вона стартує о 10 годині 19 вересня, інформують в обласному управлінні екології та природних ресурсів.

Мета акції – формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад.

Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв’язку з цим організатори акції пропонують три форми участі:

Групове очищення. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

Індивідуальні чистки. Прибирання із друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце на карті й сміливо вирушайте вперед.

Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна проводити в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри бази даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

Детальніше про акцію можна дізнатися:

Обласний координатор ГО «Let’s do it, Ukraine» Богдан Мельник +38(096)5375373

Візуальні матеріали за посиланням: https://cutt.ly/ZfxiaT9

Аудіо та відео матеріали для інформаційної підтримки: https://cutt.ly/7fxiK2O