Черкаський державний технологічний університет десятиліттями не лише  зберігає усталені звичаї, але й активно примножує традиції університетської родини. Цьогоріч, зважаючи на ситуацію в країні, вже традиційна інавгурація навчального року для першокурсників ЧДТУ пройшла з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів. Відтак урочиста подія з нагоди початку нового 2020/2021 навчального року відбувалася у прямому ефірі на офіційних сторінках Черкаського державного технологічного університету у фейсбук та інстаграм.

Про це розповідає пресслужба навчального закладу, передає ЧЕСНО.

 Студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні ансамблю «Консонанс» ЧДТУ розпочав онлайн трансляцію та налаштував першокурсників, які у цей час знаходилися з одногрупниками, кураторами та деканами на своїх факультетах, на хвилю нового етапу в житті, хвилю прагнення до нових знань, досягнень, здобутків та ознаменував початок «Інавгурації нового 2020-2021 навчального року в ЧДТУ».

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав життя, боронячи цілісність нашої держави, та делегували студентів покласти квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» на площі Слави.

Із вітальними словами звернувся до студентів ректор ЧДТУ Олег Григор, заохотивши молодь до відповідальності та насолоди кожною миттю студентського життя.

– Шкода, що цього року не можна дивитися у щасливі і радісні очі наших студентів і батьків. Сьогодні у вас починається з одного боку найвідповідальніший період вашого життя, а з іншого – найкращі незабутні роки. Бажаю вам поставитися відповідально до навчання, щоб отримати відповідні знання і стати професіоналами своєї справи. Черкаський державний технологічний університет готовий докласти максимум зусиль, щоб ви ні на мить не пошкодували про свій вибір, зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

 До святкових привітань доєдналася голова студентської ради ЧДТУ, голова Студентської ради при Черкаській облдержадміністрації Юлія Загоровська та побажала першокурсникам отримувати лише позитивні емоції від навчання в Черкаському державному технологічному університету, запевняючи, що нинішні студенти зробили правильний успішний вибір.

Після святкової онлайн трансляції першокурсники у своїх групах склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої є своєрідним дороговказом для тих, хто ступив на стежину студентського життя, та отримали Інавгураційний сертифікат на згадку.

Черкаський державний технологічний університет десятиліттями впевнено підтверджує імідж стабільного університету, який випускає висококваліфікованих фахівців з багатьох актуальних спеціальностей та закликає своїх студентів «Вчитись, працювати, жити на Черкащині».