16 вересня відбулись відкриті збори Черкаської міської організації ВО «Свобода». На заході були присутні члени партії, її прихильники та містяни. Речниками були свободівці Сергій Воронов та Діана Тяско. Націоналісти прозвітували за п’ять років позитивних змін у Черкасах. Кожен з присутніх міг поставити питання, прослухати доповідь депутатів і службовців та прослухати звіт про їх роботу.

«За роки нашої роботи нам справді є про що розповісти. Ми взяли на себе значну частину відповідальності за розвиток міста. Галузі, які ми курували: парки та пляжі, освіта та соціальна політика. Вражає те, що більшість ініційованих нами оновлень зроблено в Черкасах вперше за 5-10 років, а то і більше. І зупинятися на досягнутому не будемо. Наша команда знає, що ще потрібно зробити у місті, але найголовніше – знає як», – наголосила Діана Тяско.

Також Діана Тяско наголосила, що свободівська команда поставила амбітну мету – перетворити Черкаси у спортивну столицю України. Вона розповіла, що за період кураторства свободівцями всі види спорту отримали збільшене втричі фінансування. Свободівка також повідомила, що за останні 5 років депутати-націоналісти у міській раді сприяють виділенню коштів на ремонти доріг, тротуарів, оновленню освітлення міста. Одна з основних цілей команди «Свободи» модернізувати комунальні підприємства міста.

Про розвиток освітньої галузі в місті розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов. «Команда «Свободи» у Черкасах робить все можливе аби створити затишні та комфортні умови для навчання дітей в школах і садочках. Ремонти фасадів, установлення нових вікон, утеплення стін, нові санвузли, актові та спортивні зали, тренажерні майданчики, тир, ремонт покрівель та багато іншого – все це зробили за ініціативи свободівців у закладах освіти. Майже в усіх школах міста з’явились нові мультипрофільні спортивні та тренажерні майданчики, провели капітальні ремонти більшості спортивних залів шкіл. Також за ініціативи свободівців вперше в школах Черкас почали турбуватись про безпеку дітей: загалом у 18 черкаських школах встановили камери відеоспостереження. Також ми підвищили зарплату вихователям дошкільних закладів освіти Черкас. Загалом, команда «Свободи» спрямувала на ремонти садочків та шкіл більше ресурсу, ніж було виділено за всі роки незалежності України. Знаємо, що виховуємо свідомих черкасців, які примножуватимуть добробут міста», – наголосив Сергій Воронов.

Розповіли свободівці й про позитивні зміни в парках та пляжах. У планах команди «Свободи» реконструювати сквер «Юність», оновити «Дитячий парк» та побудувати нові сквери у мікрорайонах. Створення сучасної набережної також серед пріоритетів совбодівців. А в Дахнівському районі є проєкт побудови нового пляжу.

Свободівець Сергій Воронов також розповів, що мета, яку надалі ставить перед собою команда «Свободи» – покращення рівня життя містян.