До виборчих перегонів у Черкасах додалась ще одна політична сила. Свою першу п’ятірку кандидатів оприлюднила партія “Демократична Сокира”.

Штурмуватиме Черкаську міську раду Демсокира під проводом відомого громадського активіста Ярослава Лаврова, який очолив партійний список. Друге місце в списку у Ольги Краснової, експерта з розвитку і доступності міського простору. Третій – Андрій Черевань, голова міського осередку Демократичної Сокири. Четверта – Тетяна Гайова, експерт з питань екології, активістка та переселенка. П’ятий – підприємець Владислав Вакуленко.

Окрім того, партія оголосила відкриття збору коштів у передвиборчий фонд на внесення грошової застави. Далі – мовою оригіналу:

«Любі друзі! По-перше, ми нагадуємо Вам, що тільки наша партія завжди каже вам правду і вчить Вас новому. По-друге, хочемо Вас навчити, що коли до Вас звертаються “любі друзі”, значить щось від Вас зараз захочуть, можливо навіть гроші.

Після формування списку ми починаємо збір коштів у передвиборчий фонд на грошову заставу. На внесок нам потрібні 47 000, часу на збір – тиждень, але мі впевнені, що впораємося швидше. Впевнені ми в цьому тому, що ми бачили Вашу активність на всіх наших акціях, маршах, внутрішньопартійних голосуваннях, і знаємо, що у нас найактивніші партійці в Україні.

І сьогодні не той день, коли Ви можете собі дозволити зупинитися і розчарувати близьких. Два роки ми росли разом з вами. Від “п’ять блогерів” до “політична партія, яка йде на вибори” – шлях як від Жашкова до Бетельгейзе. І ми його пройшли. Ви його пройшли. Ви і є ті “ми”, про яких ми завжди торочимо. Демсокира – це ти. Ти йдеш на вибори. Вітаємо.

Допомогти нам можна двома способами:

1. Через фандрайзингову платформу “Фонду ліберальних ініціатив” https://libfoundation.org. Це швидко і безболісно.

2. На рахунок партії. З міркувань безпеки та зважаючи на адміністративну й кримінальну відповідальність, пов’язану з фінансуванням політичних партій, ми можемо надати платіжні реквізити після Вашої повної ідентифікації. Для цього напишіть листа на donate@sokyra.party.”