Відновлення у березні експорту курятини до ЄС вартувало українським державним структурам, які стали на захист інтересів вітчизняних виробників,   титанічних зусиль. Тож Прем’єр-міністр України та т. в. о. голови Держпродспоживслужби дали доручення територіальним управлінням Держпродспоживслужби провести позапланові перевірки у спеціалізованих птахогосподарствах, аби виявити підприємства з незадовільним станом виконання заходів з біологічної безпеки, а також для мінімізації поширення грипу птиці як в регіоні, так і в країні в цілому.  

На Черкащині вже провели 35 таких перевірок, за результатами яких винесли 20 приписів та наклали 16 штрафів. Про це інформують в ГУ Держпродспоживслужбі області, передає ЧЕСНО.

Нещодавно ж Черкаський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про призупинення діяльності одного із птахогосподарств Черкаського району до повного усунення порушень.

Так, під час позапланової перевірки фахівці Черкаського районного управління Головного управління виявили на одному із місцевих підприємств численні порушення у сфері ветеринарної медицини. Також було встановлено, що захоронення трупів птиці відбувається  на території підприємства,  чим порушено вимоги Правил облаштування і утримання діючих худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України.

Повторна перевірка засвідчила, що виявлені напередодні порушення у діяльності згаданого птахогосподарства усунені не були. Відтак Головне управління Держпродспоживслужби звернулося до Черкаського окружного адміністративного суду з позовом щодо підприємства, господарська діяльність   якого створює загрозу життю та здоров’ю людей.

Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення про призупинення діяльності птахогосподарства до повного усунення порушень.