У Балаклеївській ОТГ співатимуть, танцюватимуть, ставитимуть онлайн-вистави та ходитимуть у онлайн-походи.

Одразу два онлайн-конкурси проведуть у громаді – до Дня партизанської слави та Дня миру. 21 вересня стартує дитячий конкурс танцю «Малесенькі долоньки», до 22 вересня триватиме конкурс воєнної пісні «Честь і слава». Усі роботи учасники записуватимуть на відео, які громада зможе побачити на оцінити на сторінці відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму Балаклеївської сільської ради у мережі Фейсбук.

– Масово проводити онлайн-конкурси ми почали від початку  карантинних обмежень – і людям вони одразу прийшлися до душі, у кожному конкурсі беруть участь до 20 претендентів на перемогу і призи від громади, –  розповіла провідна спеціалістка відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх зв’язків та охорони здоров’я Балаклеївської сільської ради Вікторія Чернаєнко. – Наші люди взагалі дуже люблять співати, танцювати – при кожному закладі культури, як правило, діє один або кілька відомих на всю область творчих колективи –  і ще до десятка творчих гуртків, від вокальних до драматичних. От сьогодні одразу у двох селах громади театральні групи готують вистави – «Кайдашева сім’я» та «За двома зайцями». Їх ми покажемо громаді також у онлайн-форматі. Запланували також онлайн-похід – до Дня туризму, хочемо повести молодь у мальовничі місцини громади, і весь наш тур транслювати онлайн.

25 вересня будемо святкувати 50-річчя найвідомішого нашого колективу – народного фольклорного  колективу «Журавка», що діє при Балаклеївському сільському клубі. Лише відомих колективів у нас більше десятка, громада допомагає їм купувати  костюми, фінансує поїздки на конкурси, звідки вони привозять призи та перемоги.

Оксана Савіцька