Міністерство освіти і науки звернулось до обласних державних адміністрацій та керівників закладів освіти з проханням щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти.

Відповідний лист підписаний тимчасово виконуючим обов’язки міністра освіти Сергієм Шкарлетом, передає ЧЕСНО з посиланням на Освіта.ua.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що відомство отримує інформацію щодо залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної та виборчої агітації.

У зв’язку з тим, у МОН наголошують, що у закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, які містять найменування чи символіку політичних партій; зображення, прізвища, імена осіб, які є членами чи засновниками політичних партій, громадських чи благодійних організацій тощо.

«Просимо Вас взяти до уваги зміст цього листа щодо недопущення неправомірного використання приміщень закладів освіти для ведення політичної агітації», – наголосили у Міністерстві освіти і науки.