21 вересня 2020 року директор департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов відвідав  школу №26 ім. І. Ф. Момота, в якій нещодавно  встановили систему відеоспостереження. Загалом у навчальному закладі 22 камери відеонагляду, які працюють цілодобово, проглядається вся прилегла територія та внутрішні приміщення. 

«З нового навчального року в  школі №26, як і в більшості шкіл міста, розпочала роботу система відеонагляду. До кінця цього року ми плануємо  оснастити камерами всі школи Черкас. Адже ми створюємо безпечні та комфортні умови для перебування в освітніх закладах для наших дітей», – зазначає директор департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов.

Він також додав, що це нововведення у школах  сприйняли позитивно. Адже окрім посилення безпеки дітей, це також і дисциплінує учнів.

«В цьому році в нас з’явились камери відеонагляду, школа відразу стала сучаснішою. В нашому випадку це велика допомога, і для адміністрації,  і для технічного персоналу, і для робітника, який сидить на посту, і навіть для сторожа, адже тепер видно, що і де відбувається.  Я,  як директор можу подивитись, що відбувається по всій школі одночасно. Вже навіть були випадки, коли камери стали нам дуже в нагоді, так, наприклад один учень загубив гаманець і ми знайшли, де саме це сталось,  в якому крилі школі. Були моменти непорозуміння між учнями, і за допомогою камер ми також подивились, що стало причиною цього. Це дійсно дуже допомагає нам в роботі», – зазначила директорка школи №26 Титаренко Галина Олександрівна.