22 вересня 2020 року на засіданні виконкому департамент ЖКК через рішення суду намагався нав‘язати місту перевізників, які не виконують умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах. Не виконуючи умов, маршрутники хочуть і надалі перевозити містян та вимагають від виконкому укласти із ними договори.

«Новий склад комітету, який пропонують, і вся ця ситуація свідчить лише про те, що надалі нам будуть мовчки підсовувати «потрібних» перевізників. Навіть незважаючи на те, що у них не вистачає автобусів, водіїв на маршрут, і містяни через це будуть як і раніше чекати автобуси годинами. А сам стан цього транспорту, я думаю всі бачили, і не раз чули про маршрутки в яких, в прямому сенсі, відпадають двері чи колеса. Тож по суті переможця конкурсу немає і не може бути, адже жоден перевізник не дотримав відповідних умов, і мені хотілось би, щоб управління транспорту департаменту ЖКК не замовчувало цю ганебну ситуацію», – зазначив заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.

Свободівці запевняють, що перевізники фінансово мотивують деяких черкаських чиновників та суди. По суті власники маршруток хочуть керувати містом, і цьому сприяє бездіяльність з боку управління транспорту департаменту ЖКК, яким вочевидь є вигідними саме ці перевізники.