24 вересня 2020 року Єдиному інклюзивному ресурсному центру Черкас передали на баланс спеціальне авто. Його придбали за сприяння міської ради та департаменту освіти і гуманітарної політики.

«Ми створили інклюзивно-ресурсний центр, де працюють досвічені фахівці. Міська рада разом із департаментом освіти і гуманітарної політики розвиває його. Оновлюємо матеріально-технічну базу центру та створюємо максимально комфортні умови для роботи. Нині інклюзивний центр обслуговує близько тисячі дітей з особливими освітніми потребами. І, власне, закупівля цього автобусу зробить роботу із дітьми зручнішою. Адже цей авто являє собою пересувний інклюзивний центр, де є все необхідне для роботи із дітьми з ООП», – говорить директор департаменту освіти і гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов.

Також він зазначає, що головна мета Єдиного інклюзивно-ресурсного центру імплементувати дітей з особливими освітніми потребами в суспільство, адже вони є невід’ємною його частиною.

До слова, вперше за всі роки незалежності дітям з ООП надають справді якісні послуги та забезпечують комфортні умови для їх розвитку та освіти.